Öğrenci Girişi
0.332 357 89 89

Hafta içi 08:00-18:00

Hayal Et Çocuk

İnsanı hayallerinden başka ayakta tutan nedir? İnsanı insan yapan onu hayata hazırlayan kafasında canlandırdığı hayaller değil midir?
Hayal eden insan daima yeşil kalan bir ağaç gibidir. Hayat ne kadar zorlu ve çetin geçse de o yapraklarını hiçbir zaman dökmez. Bilir ki o yaprakları dökerse geleceği gelmez. Geleceğimizi çizen yolda yoldaş olur hayaller. Gerçekler önümüzü kesse de elimizden onlar tutar. Yaşadığımız yorucu hayatta bir teneffüs gibidir hayaller. Nefes aldığımız o aralar bizi güçlendiren, umutla hayata bakmamızı sağlayan anlar değil midir? Hayallerinde güç bulur insan. İlk önce kendisine inanır. Neler yapabileceğinin düşünü kurar. Yıllar geçer o hayallerinin peşinden gider. Kimileri Selahaddin Eyyubi gibi 4-5 yaşlarındayken hayalini kurduğu komutan olup Mescid-i Aksa'yı fetheder ve o dillere destan minber de namaz kılar. Kimileri ise o yolda halen koşar. Önemli olan yılmadan sürekli mücadele etmektir. O hayaller uğrunda alın teri dökmektir.  Öyle kolay değildir hayallere ulaşmak. İşin zor olacak, zor olsun ki hayalinin bir kıymeti olsun. Hayallerin senin hiç solmayan çiçeklerin olsun. Her yeni günde her yeni güneşte büyüt onları. Onların suları umutların olsun. 
Hayat boyunca ilerleyeceğin yollar uzun olacak. O uzun yollarda kandilin hayallerindir. Birçok rüzgârlar çıkacak o yolda kimi zaman kandilin sönecek, yolunu kaybedeceksin. Korkma yüreğinde yakacağın o ateş senin artık kılavuzun olacak. Öyle bir ateş ki o, onu hiçbir rüzgâr söndüremeyecek.
Hayal et çocuğum. Hayal et ki içinde bulunduğun yaşam anlam kazansın. Kurduğun hayaller başarının merdivenleri olsun. Bir an şüphe edersen kendinden dön ve feyz al atalarından! 
Osmanlı İmparatorluğu; küçük küçük beyliklerden imparatorluk kurmak isteyen Osman Bey'in hayali değil miydi?
Çanakkale'yi geçilmez yapan orada savaşan Mehmetçiğin iman dolu göğsünde kurduğu hayal değil miydi?
Kurtuluş Savaşı bağrı yangın yeri olan Hasan Tahsin'in, Nene Hatun'un, Sütçü İmam'ın cesaretlerinden, korkusuzluklarından doğan hayal değil miydi?
Dönüp bir de yakın geleceğe bak çocuk!
15 Temmuz'a çevir bakışlarını. Geçit vermeyen köprünün üzerinde bulunan kardeşlerimizin yan yana yürüdükleri yol hayal ettikleri şehitlik değil miydi?

Unutma çocuk yapacağın başarılar senin kurduğun hayallerde saklı olacak.

 

Merve KÜÇÜKDOĞRU / Türkçe Öğretmeni

 

Yorumlar